Snemalne Storitve in Audio Produkcija

Pri Phenix Studio smo ponosni na svoj snemalni studio, opremo, ki jo premoremo, ter storitve, ki jih ponujamo. Naš moderen studio, ki je namenjen tako enostavnim kot zahtevnejšim projektom, je popolno okolje za kreativno ustvarjanje in snemanje zvoka vrhunske kvalitete ter za glasbeno produkcijo. Pokrivamo vse aspekte audio snemanja in produkcije: glasbeno produkcijo, snemanje audio sinhronizacije (voice-over) in audio postprodukcijo. Z mnogoletnimi izkušnjami na področju audio snemalne industrije in s sodelovanjem pri mnogih audio projektih v Sloveniji in v tujini smo si pridobili veliko znanja o visoko kvalitetni audio produkciji. Imamo popolno kombinacijo studijske snemalne opreme in kreativnega znanja našega izobraženega in izkušenega tima.

Prilagodljivost Vašim Potrebam in Projektom

Naše audio storitve so praktično naravnane in prilagodljive vašim potrebam.

Pri Phenix Studio nam je vaš snemalni projekt največja prioriteta, ne glede na to ali gre za enourni studio session ali stourno produkcijo albuma. V polno opremljenih prostorih nam studio omogoča popolno predanost od začetka do konca projekta. Vaš projekt je za nas enako pomemben kot za vas, zato se ga bomo lotili z najvišjo prioriteto. Smo izredno prilagodljivi in pripravljeni voditi sejo snemanja od začetka do konca, tudi brez prekinitev, v kolikor bo to potrebno. Pripravljeni smo vam rezervirati studijski čas glede na vaše potrebe in želje. Naš tim vam bo na razpolago ves čas uporabe studia.

Naše udobno delovno okolje vam dovoljuje, da delo končate brez časovnih omejitev. Člani našega tima bodo z veseljem delali z vami v snemalnici ali režiji do zaključka vašega projekta. Z dobrimi in konkurenčnimi urnimi postavkami tako za kratke snemalne seje kot za zakupljene snemalne pakete, bo vaše delo potekalo efektivno in bo vredno vašega denarja. Več o urnih postavkah in ceniku paketov tukaj.

Pri Phenix Studio nam glasba predstavlja posebno strast in način življenja. Zavedamo se, da je to prostor, ki nas zbližuje s strankami. Še posebej pa se zavedamo, da pri produkciji glasbe ne gre samo za naše znanje, temveč je pomembna vaša vizija in zvok, kot ga želite vi.
Phenix Studio je popolno mesto za vas, ne glede na to ali ste band, ki želi vrhunske posnetke vokalov in inštrumentov, ali solo izvajalec, ki bi rad dodal vokale na predposneto glasbo. Ponujamo glasbeno-snemalne storitve, obdelavo, miksanje in analogni ali digitalni mastering. Naše snemalnice so udobne in prirejene za zajem najkvalitetnejšega zvoka. Med fazo miksanja vaših posnetkov ves čas skrbimo za ustvarjanje edinstvenega zvoka po vaših željah, prav tako pa posnetkov ne dopolnjujemo z nepotrebnimi efekti, temveč uporabljamo le primerna snemalna orodja.
Nismo omejeni na določen glasbeni žanr. V nekaterih imamo več izkušenj, vendar nas to ne ustavi pred žanrsko raznolikimi projekti. Smo glasbeniki po duši in stasu in prav zato gojimo veliko strasti do različnih glasbenih zvrsti in glasbene produkcije.
Sinhronizacija (voice-over)
Z obsežnim znanjem o audio snemanju in z izborom najboljših audio naprav za snemalni studio lahko zagotovimo sinhronizacijo vokala s posnetkom v neskončno možnostih in oblikah, oboje seveda posneto v vrhunski kvaliteti in prilagojeno vašim produkcijskim oz. projektnim zahtevam. Mnogo ljudi ne posveča dovolj pozornosti sinhronizaciji, ampak pri reklamah, komentatorih video posnetkov, korporativnih treningih, animacijah, raznih postajališčih itd. je vrhunsko posneta sinhronizacija še kako pomembna. Za snemanje sinhronizacije lahko poskrbite sami, lahko pa vam govorca poiščemo mi. Za več informacij o audio postprodukciji preverite še zavihek Sinhronizacija (voice-over).
Audio postprodukcija
Naše nizke in konkurenčne cene so zelo dobra izbira za vaše dokumentarce, reklame, animacije, računalniške igre itd. Obdelava zvoka in zvočna postprodukcija sta v video produkciji postali enako pomembni kot sama vizualizacija. S storitvami, ki jih ponujamo v Phenix studiu, in ki vključujejo obdelavo dialogov, snemanje simultanih prevodov, avtomatsko menjavo dialogov (ADR), zvočne efekte, snemanje naravnih zvokov in zvočnih efektov v video posnetkih in filmih ter snemanje zvoka in miksanje, vam zagotavljamo, da boste prepričani v svoj končen rezultat.
Naš studio je opremljen s pravo opremo za produkcijo vaše glasbe od najboljših mikrofonov, ki zajemajo pristen zvok do pravih efektov in dinamike za poznejše miksanje. Ne glede na to ali ste rock band ali solo pevec, imamo pravo orodje za vrhunsko produkcijo vaše glasbe. Naš studio je zasnovan tako, da daje maksimalno učinkovitost pri snemanju tako skupinam kot drugim izvajalcem. Naši dve snemalnici dopuščata snemanje večih inštrumentov naenkrat brez motenj v zvoku, kar skrajša studijski čas in omogoča glasbenikom igranje v harmoniji drug z drugim. Snemanje glasbe in produkcija sta naši najljubši storitvi. Obožujemo vznemirjenje glasbenikov, ki prihajajo igrat in snemat glasbo ter uživat v nepozabni snemalni izkušnji.
Obdelava (editing) in miksanje
Večtračen (multi-track) zajem zvoka v digitalno obliko poskrbi za lažjo, hitrejše in veliko bolj natančno obdelavo in miksanje, kar pomeni boljšo produkcijo in manj studijskih ur. Glasbeniki lahko sami obdelajo določene inštrumente, odločajo o posameznih popravkih in dodajajo posnetkom efekte, seveda vse pod budnim očesom našega strokovnega tima in z našim strokovnim vodenjem.
Mastering posnetkov
Na razpolago imamo vrhunske analogne mastering EQje in kompresorje, kakor tudi ogromen nabor digitalnih programov za izdelavo prvovrstnega posnetka, ki z našim mastering procesom zaživi v popolnoma novi luči in se lahko kosa z najdražjimi svetovnimi posnetki.
Izposoja inštrumentov
Če nimate lastnih inštrumentov ali za svoj projekt želite določen inštrument, nam sporočite in priskrbeli vam ga bomo po zelo ugodni ceni. Sam studio razpolaga z različnimi glasbenimi inštrumenti (seznam inštrumentov najdete pod zavihkom Seznam inštrumentov), ki so vam na voljo brezplačno.
Glasbeniki
Za večje udobje in pozitivno snemalno izkušnjo imamo bazo izkušenih glasbenikov (tako inštrumentalistov kot vokalistov), ki so vam ob predhodni najavi oz. rezervaciji na razpolago za vaš projekt po konkurenčnih cenah. Če ste sami izkušen glasbenik in si želite dodatnega zaslužka z igranjem tujih pesmih in sodelovanjem v tujih projektih, nas kontaktirajte in dogovorili se bomo za sodelovanje in vpis v naš register glasbenikov.
Pri Phenix studiu nudimo visoko kvalitetna snemanja dialogov in neskočne možnosti zajema in obdelave zvoka. Če potrebujete studio za snemanje dialogov, prosimo, da nam to sporočite vnaprej, da lahko rezerviramo čas snemanja. Naše storitve snemanja dialogov so prilagodljive vsem vrstam projektov snemanja zvoka/vokalov za videe, televizijske ali radijske reklame, zvočne knjige, učne CD-je in še veliko več. Pripravljeni smo se popolnoma prilagoditi vašim idejam in naredili bomo vse, kar je v naši moči in obsegu našega znanja ter zmožnosti, da vam omogočimo najboljše pogoje za delo in da ustrežemo vašim željam. Enostavno povedano, nismo studio, ki sodeluje izključno z glasbeniki, temveč dajemo možnost različnim projektom, in uporabili bomo vse možnosti studia, da končamo vaš izdelek.

Naše izkušeno osebje je z uporabo naše vrhunske opreme sposobno izdelati vrhunsko kvalitetne posnetke vseh vrst dialogov. Naš studio je moderen, opremljen z dvema snemalnicama in ima dovolj prostora za udobno snemanje. Če ima vaš projekt specifične zahteve, nam, prosimo, sporočite in pripravili vam bomo potrebno opremo. V kolikor kakšne opreme nimamo, omogočamo izposojo po ugodnih cenah.
Vas zanima naše delo na področju snemanja dialogov? Obiščite nas, nam pišite ali nas pokličite. Z veseljem vam bomo razkazali naš studio, opisali storitve, ki jih ponujamo, ter pripravili ugodno ponudbo.

Ne glede na to ali potrebujete petnajstsekunden posnetek za televizijsko reklamo, enouren dokumentarec ali serijo korporativnih video posnetkov, vam lahko zagotovimo visoko kvalitetne storitve za vašo produkcijo. Naš studio je opremljen s profesionalnimi mikrofoni, nadzornim sistemom in monitoringom, pa tudi s široko paleto efektov, s katerimi lahko vsakemu posnetku dodamo dinamiko in širino. Naša bogata knjižnica efektov, modulov in plačljive ali brezplačne glasbe omogoča popolno produkcijo sinhronizacijskih storitev. Storitev obsega snemanje vokala, obdelavo zvoka, uporabo efektov in dinamike, ki dajo zvoku prav poseben čar, ter miksanje posnetka z glasbo in efekti, ki dajo vaši produkciji življenje.
Profesionalni govorci
Nimate nikogar, čigar tip vokala bi ustrezala vašemu posnetku? Nič hudega, pri Phenix studiu imamo nekaj zunanjih sodelavcev, ki posojajo glas reklamam, radijskim postajam in televiziji. Prav tako imamo bazo pevcev, ki lahko po konkurenčnih cenah posnamejo pevski reklamni vokal za vaš projekt. Za več informacij nam pišite in nam zaupajte vaše zahteve z veseljem vam bomo odgovorili.

Sinhronizacije za marketinške namene
Pri Phenix studiu razumemo, da mora biti uspešna reklama dobro posneta in producirana. Prizadevamo si ustvariti okolje, kjer lahko nadarjeni sinhronizatorji izkoristijo svoj polni potencial, da bi posnetek čim bolj ustrezal vašim željam, pa ga zajememo, urejamo in miksamo z viskokvalitetno studijsko opremo. Storitev marketinške sinhronizacije obsega:

 • film
 • radio
 • televizijo
 • radijske jingle
 • inforeklame
 • promocije

Zgodbe
Ne glede na to, kako enostavna je zgodba in kakšna je vizija, mora biti končen izdelek popoln. Video producent pri svojem ustvarjanju pogosto spregledajo pomen zvočnega dela, pri Phenix studiu pa dajemo prednost zvočno zajeti zgodbi. Snemamo jo kvalitetno in brez nezaželjenih šumov. Produciramo zgodbe za:

 • dokumentarce
 • zvočne knjige
 • audio za splet
 • tehnične nanizanke
 • sinhronizacije

Poskrbimo za profesionalnost vaših sinhronizacij. Tim v Phenix studiju nudi izvrstne storitve in produkcijo visoke kvalitete po izjemno ugodnih cenah. Vaš projekt pa lahko po vaši želji tudi pretvorimo v katerikoli visokokakovosten format – AIFF, WAV, MP3, AVI, MPEG …
Naše sinhronizacijske storitve obsegajo veliko možnosti vključno z:

 • promocijskimi videi
 • vajami in izobraževalnimi programi
 • prezentacijsko prodajo


Mešalna miza
Solid State Logic AWS Delta
Rupert Neve 5059 Summing Mixer
Monitoring
ADAM S5X-H Main Monitors
ATC SCM 25A PRO Near/Mid Field Monitors
NEUMANN KH810 Subwoofer (2kom)
BEYERDYNAMIC DT 1770 PRO
SENNHEISER HD 800S + HDVD 800 Amp
SENNHEISER HD 25 Aluminium (3kom)
SHURE InEar SE846
Konverterji
Antelope Eclipse 384
Antelope 10M Master Clock
Avid HD 16×16 Analog I/O (3kom) 48 Channel I/O
Avid HD OMNI
Avid Eleven Rack
Kompresorji
UNIVERSAL AUDIO 1176-LN Limiting Amplifier
TUBE-TECH CL-1B Tube Compressor
THERMIONIC CULTURE The Culture Vulture Mastering PLUS
THERMIONIC CULTURE The Phoenix Anniversary Edition Mastering Compressor
MASELEC MPL-2 Mastering Peak & HF Limiter
RUPERT NEVE Portico II Stereo Master Buss Compressor
API 2500 Bus Compressor
SSL G-BUS Compressor
CRANE SONG Trakker (2 kom)
Empirical Labs EL8-X Distressor (2 kom)
RUPERT NEVE Portico 5043 Duo Compressor (2 kom)
Predojačevalci
D.W.FEARN Vacuum Tube Microphone Preamplifier
MARTECH MSS-10
RUPERT NEVE Portico II stereo Channel Strip
AVALON AD 2022
NEVE 1073 DPA
Ekvalijzerji (EQ)
MASELEC MEA-2 Mastering EQ
NEVE portico 5033 Equalizer (2kom)
Mikrofoni
SONY C-800G Tube
Brauner WMA Tube Nr. 118
NEUMANN U87 Ai
NEUMANN M149 Tube
NEUMANN KMR 82i
NEUMANN KM 184 (Stereo Set)
DPA 4060 (Stereo Set)
DPA 4099 (Drum Set)
DPA 4011A
Inštrumenti
Gibson Les Paul
Gibson J-45
Access Virus TI II Keyboard
Alesis Andromeda A6
Kurzweil PC3A8
Voyager MiniMoog Electric Blue Edition
LP tamburin (3 kom)
LP One Shot (3 kom)
LP VibraSlap
Wood Block
Traditional Claves LP262 (2 kom)
NINO shakers
LP Cymbals (5 kom)
Cow Bells (12 kom)
Ridge Rider (2 kom)
Jam Bock (2 kom)
Cajon
Programska Oprema
Pro Tools HD 12.6 + H.E.A.T.
Logic Pro X
Wavelab Pro 9
UAD OCTO CORE (2kom) Plugins (vsi plugini)
Waves Plugins (vsi plugini)
Fabfilter Bundle (vsi plugini)
Lexicon PCM Total Bundle (vsi plugini)
Eventide Anthology X (vsi plugini)
Soundtoys 5 (vsi plugini)
East West Virtual Instruments
Spectrasonics Keyscape
Spectrasonics Trilian
Spectrasonics Stylus
Spectrasonics Omnisphere
Native Instruments Komplete 11 Ultimate
Razno
Neutrik NPPA 96 Bantam patchbay (4 kom)
Dunlop The TalkBox
K&M mic stand
EquiTech 3Q ločilni trafo

Ali ste pripravljeni narediti naslednji korak in izstopati? Rezervirajte termin