Kakovosten online mastering

Phenix Studio je profesionalni mastering studio lociran v okolici Maribora. Specializirani smo za nudenje visoko kakovostnih storitev za masteriziranje posnetkov za domače kot tudi tuje izvajalce. Prav tako izdelamo mastering za celoten CD posnetek – album. Design studia, prvovrstna mastering oprema in naše izkušnje ter znanje nam omogočajo izdelavo visoko kvalitetnih mastering posnetkov po atraktivnih cenah.

Vsem izvajalcem, ki naših storitev še ne poznajo omogočamo, da preizkusijo naše zmožnosti in zahtevajo brezplačen mastering vzorec. Enostavno prenesete vašo pesem na naš strežnik in nato naložite še vaš referenčni posnetek ter pripišete zaznamke. Prav tako lahko neposredno komunicirate z mastering inžinerjem. Ko ste z izdelkom zadovoljni pa samo še plačate ter prejmete masterizirano verzijo v celotni dolžini.

Pravilno masteriziranje glasbe

Za miksanje in masteriziranje glasbe sta ključna faktorja izkušenost inženirja ter profesionalna oprema, pesmi pa dasta bistvo kreativnost in čustva. Zato smo veliko truda namenili ustvarjanju poteku dela, ki navdihuje in spodbuja kreativnost. Izvajalcu omogočamo direktno komunikacijo z inžinerjem, zaradi česar se lahko izvajalec osredotoči na oblikovanje točno takšnega zvoka, kot si ga predstavlja. Zraven našega skrbno načrtovanega poteka dela je bila skrbno načrtovana tudi naša glavna kontrolna soba. Akustika prostora ima veliko vlogo pri izdelavi končnega master posnetka in nam tako omogoča, da slišimo še tako majhne nepravilnosti in probleme na frekvencah, ki bi drugače ostali neopaženi, nekaj kar je še posebej pomembno za mastering celotnega CD posnetka.

Profesionalna mastering oprema

Ni vsa oprema za audio mastering ustvarjena na enakem nivoju. Vzelo nam je veliko časa, da smo skrbno izbrali pravilno opremo za naš studio. Vsi naši kabli, ekvalizerji, kompresorji, konverterji, procesorji zvoka, monitorji so profesionalne izvedbe. Vsa naša analogna in digitalna mastering oprema je bila skrbno izbrana in izpopolnjuje studio ter omogoča izvrsten zvok, uravnoteženo akustiko kakor tudi tekoč potek dela. Naša zbirka kompresorjev in ekvalizerjev vključuje tako nove in klasične aparature kot so GML, Crane Song, Rupert Neve, Empirical Labs, Theremionic Culture, Universal Audio, API, Slate Pro Audio, SSL, UBK Audio ter ostale. Kot glavne monitorje uporabljamo ADAM S5X-H in Neumann KH310 kot sekundarne referenčne monitroje. Monitorje dopolnjuje SSL AWS mešalna miza ter referenčne slušalke Sennheiser HD800. Vsi kabli so Mogami, kar je garancija za kristalno čist prenos signala. Digitalna oprema vključuje MAC Pro 8-Core delovno postajo, naša primarna programska oprema za masteriziranje pa bazira na Universal Audio UAD in Sonnox, Flux kakor tudi Waves pluginih.

Online masteriziranje glasbe

Prepričani smo, da je naša online mastering storitev daleč najboljša naokrog, ampak za delo audio inžinerja so pomembe mnoge izkušnje in kreativnost. Naš glavni audio inižiner se z igranjem, produkcijo in masteringom glasbe ukvarja že 12 let. Njegova posvečenost podrobnostnim in strast do glasbenega sozvočja sta vidna v vsakem projektu, ki se ga loti. Vseeno je, če se naročnik odloči za online masteriziranje ali pa je prisoten v mastering studiu med seanso, saj je vedno vključen v vsak korak svojega projekta.