Profesionalno audio miksanje

V procesu miksanja se zlivata znanost in umetnost. V  Phenix Studio sobi za miks se sliši in zato lahko prilagodi vsaka niansa v zvoku. Soba je profesionalno umerjena in razvije detajlen in najbolši možen zvok. Uporabljamo posebej izbrano analogno in digitalno opremo s katero lahko naredimo bleščeč miks. Izkušnje so eden izmed najbolj pogosto spregledanih elementov miksanja. Ko pri nas postavljamo miks v sam proces vključimo leta naših izkušenj, detajlno akustiko in specializirano opremo za miks ter s tem poskrbimo, da vizija vsakega slehernega glasbenika postane resničnost. Če želite, da vaš obstoječ miks izpilimo do potankosti s pomočjo profesionalnega ušesa ali pa potrebujete nekoga, da vam miks naredi od začetka do konca smo pravi naslov za vas.

Kljub že zelo ugodnim cenam miksa je mastering že zajet v ceno miksa. Če bi želeli, da mastering naredi vaš lasten mastering inžiner nam to sporočite, da vašega posnetka ne bomo masterizirali.

Proces miksanja

Za pričetek miksa vsak posamezen track preverimo na zvočno celovitost. Primerjamo jih s celotnim miksom z namenom, da se vsi zvoki spojijo v celoto in ustvarijo željeno ravnovesje. Ohranjati jasen in definiran miks in pri tem obdržati izvrstno dinamiko zna biti izziv. Le-tega premagamo z primernim izenačevanjem, gatanjem, kompresijo, avtomatiko, fadi in efekti. V nekaterih primerih povečanja obsega zvoka posameznih vokalov in inštrumentov s specializiranimi procesorji lahko izboljša miks ter ga prestavi na profesionalni nivo. Nato se vse  skombinira v celoto, izvede se miks bus izenačevanje, kompresija, pripravi se stereo slika tako, da je posnetek v sklepni fazi in pripravljen na proces masteriziranja.

Online miks storitev

Locirani smo v okolici Maribora, a je kljub temu sodelovanje z nami mogoče in sila enostavno od kjerkoli že ste. Vsak aspekt miksa se lahko doreče z uporabo spleta. Po uspešnem prenosu vaših posnetkov na naš strežnik in pogovoru z našim inžinerjem o smeri v kateri želite, da bi se naredil vaš miks bomo pričeli s pričetkom miksanja. Pomembno je, da inžinerju posredujete čim več informacij kot je le mogoče o zvoku, ki ga želite in morebiti posredujete tudi kakšne referenčne posnetke. S tem se izognemo nepotrebnim revizijam in poskrbimo, da bo miks zvenel točno tako kot si želite in bo narejen na rok. Miksanje je kreativen proces in obstaja verjetnost, da boste želeli kakšne manjše popravke ko boste slišali končni miks. Med celotnim procesom bo mogoče neposredno komunicirati z inižinerjem in tako zagotoviti, da bo miks zvenel točno tako kot ste si ga predstavljali.

Standardna miks storitev

Potem ko posnamemo vašo glasbo ali pa nam prinesete posnetke od drugod bomo pričeli z miks procesom in ga peljali od začetka do konca. Z vami se bomo pogovorili o zvoku, ki ga iščete, prisluhnili vašim referenčnim posnetkom in nato pričeli s procesom miksanja. Ves čas bomo tesno sodelovali z vami, da dosežemo specifičen zvok, ki ga želite. Ko je miks končan bomo skupaj prisluhnili premaster verziji in počakali na vašo potrditev. Če bi bile potrebne revizije se bodo na tem mestu tudi izvedle, v vsak miks je že vključena ena brezplačna revizija. V kolikor bi bilo potrebno na tem mestu zamenjati tudi celoten track se tudi to šteje kot revizija in se obračuna po ceniku. Ko boste zadovoljni z zvokom bomo komad pripravili za mastering in ga masterizirali ter vam ga dali na razpolago. Če delamo na vašem celotnem albumu bomo posnetke sekvencirali na CD ali v DDP datoteko, lahko pa boste posnetke dobili v wav ali aiff datoteki in si jih sami zapekli na CD.

Profesionalen remiks

Veliko naših strank že ima narejene mikse svoje glasbe. Velikokrat so miks naredili kar sami in bi sedaj želeli, da se miks naredi na profesionalnem nivoju. Mi imamo prepotrebne izkušnje in opremo, da poskrbimo za izvrsten miks in vam pomagamo finalizirati vaš miks. Za to potrebujemo vaše posamezne tracke ali pa celotno seanso, da naredimo profesionalno zmiksan posnetek.