Kaj je mastering?

Mastering je na kratko končna priprava posnetka ali skupine posnetkov preden se izdajo v javnost. Podrobni opis mastering si preberite na strani CD masteriziranje.

Kako bodo moji posnetki zveneli po procesu masteriziranja?

Posnetki bodo zveneli različno od glasbenika do glasbenika, prosimo preverite vzorce na desnem delu strani ter poslušajte posnetke pred in po masteringu.

Kaj je bus mastering?

To je proces uravnavanja in urejanja večih posnetkov s sorodnimi inštrumenti v procesu masteriziranja. Inžinerju omogoča veliko bolj globok poseg v miksa in tako nudi večjo možnost nadzora nad končnim master posnetkom. Preberite več o bus masteringu.

Kako naj pripravim svoj miks pred masteringom?

Pri pripravi svojega miksa na masteriziranje bodite pozorni na nekaj pomembnim malenkosti. Kot prvo poskrbite, da bodo pri vsakem posameznem kanalu in pri master bus kanalu peak nivoji med -3db in -6db. Tako ne bo prihajalo do klipa v posnetku. Glasnost naj bo nizka, dvignili jo bomo z mastering procesom. Prav tako je potrebno odstraniti vse procesorje kot so limiterji in kompresorji iz master busa. Več kot zaželjeno je, da posnetke pošljete v visokoločljivih .wav ali .aif datotekah. Masteriziramo lahko tudi mp3 datoteke ampak bo boljši končni rezultat če nam boste predali posnetek v visoki kakovosti. Preberite si več napotkov o audio masteringu.

Kako naročim brezplačen master vzorec?

Proces je popolnoma enostaven. Vaš posnetek naložite preko našega vmesnika in zahtevate brezplačen predogled. Posnetek bomo masterizirali in vam poslali email, ko bo dokončan, da si ga lahko naložite na svoj računalnik.

Ali nudite popuste pri naročilu za celoten album ali ep?

Da, cene se razlikujejo glede števila posnetkov, za katerih potrebujete mastering. Prosimo preverite naše cene za podrobne informacije.

Ali lahko masterizirate mp3?

Seveda, masteriziramo lahko tudi pesem v mp3 formatu. Vendar priporočamo, da nam pošljete vaš posnetek v .wav ali .aif formatu visoke kvalitete. Če imate na razpolago samo mp3 verzijo lahko še vedno dosežemo dobre rezultate, a vam najboljšo kakovost masteringa zagotavljamo samo z uprabo visoko kvalitetnih .wav ali .aif datotek.

Kako dolgo bom čakal na mojo masterizirano pesem (pesmi)?

Naši standardni rok izvedbe se giblje glede na količino dela v studio, vendar lahko v večini primerov pričakujete masterizirane posnetke v roku 5-7 dni. Na volju so vam tudi ekspresne storitve, če morate vaš projekt zaključiti na rok in vam je 5 dni predolga doba.

Ali lahko masterizirate za vinilno ploščo?

Lahko, vendar nam prosimo predhodno sporočite če želite, da vaš posnetek masteriziramo tako, da bo pripravljen za vinilno ploščo.

Kaj je sekvenciranje albuma?

Pojem zajema dodajanje več pesmi na končni master cd ali v končno ddp datoteko. Med tem procesom bo inžiner dodal ISRC informacije (če so na voljo), CD text kakor tudi informacije o albumu in pesmi. Prav tako bo inžiner v tem procesu med posnetke dodal premore in korigiral končne nivoje ter s tem poskrbel, da se bodo posamezni posnetki na albumu zdeli kot celota.