Video Produkcija

Pri Phenix Studio nismo omejeni samo na produkcijo zvoka, temveč se ukvarjamo tudi z video produkcijo. Naš tim profesionalcev ima z video produkcijo širok spekter izkušenj. Naše zmogljivosti nam dopuščajo, da izvedemo projekt video produkcije od faze načrtovanja, do produkcije in postprodukcije. Naš tim strokovnjakov vam bo pripravil koncept, idejo in snemalno knjigo in vse skupaj pretvoril v krasen video/film/reklamni spot … Smo storitveno podjetje, ki omogoča izvedbo projekta tako v avdio kot video načinu, oboje pa vam sestavimo še v skupen zaključen projekt. Vse to lahko dobite pod eno streho studija Phenix.

Ekipa Phenix studija ima veliko izkušenj z video produkcijo, predvsem s produkcijo glasbenih videospotov, televizijskih oddaj in snemanjem prireditev. Visokokakovostna oprema za zajem slike v obliko videa in znanje nam omogočata prilagajanje željam raznovrstnih naročnikov. Vaš video projekt bo prišel iz naših rok pripravljen za objavo na spletu ali televiziji.

Zakaj se odločiti za nas?

Video in Avdio produkcija – vse na enem mestu
Profesionalna ekipa z veliko izkušnjami in širokim znanjem
Oprema za zajemanje in obdelavo slike vrhunske kakovosti
Felksibilnost in prilagajanje željam in zahtevam naročnika
Učinkovita in kvalitetna izvedba v dogovorjenem roku

Kjer se srečata kreativnost in učinkovitost

V našem okolju je veliko kreativnih video produkcijskih podjetij, a veliko je tudi “ekonomičnih” (cenejših) podjetij. Zakaj je Phenix studio tako poseben in drugačen od ostalih podobnih podjetij? Dejstvo, da boste pri nas deležni prvovrstnega tretmaja in popolne storitve v enem paketu. Po izjemno ugodni ceni vam ponujamo celotno podobo vašega projekta vse od najkakovostnejše avdio produkcije do vrhunske video produkcije. Zakaj bi plačevali več in posneli zvok na eni lokaciji, video pa na drugi, če lahko dobite vse pod eno streho, v enem paketu in to z izjemnim popustom? Prilagajamo se naročnikovim željam, potrebam in zmožnostim, ne da bi pri tem ogrozili kvaliteto končnega izdelka. Naša ekipa je pogosto prisotna na snemanjih glasbenih video spotov, reklam in televizijskih oddaj. Večina naših klientov si ne more privoščiti dragih kreativnih timov, ki bi jim producirali projekt, si pa lahko pri našem podjetju privoščijo cenejše rešitve, ki so še vedno pod okriljem kreativnega tima in učinkovito posredujejo svojo vizijo in sporočilo.

Neomejenost

Naša ekipa ni omejena pri izvedbi in zaključku projektov. Naredimo lahko karkoli od avdio do video produkcije. Posneli smo že več video spotov, reklamnih spotov in oddaj. Večino teh projektov je ekipa studija Phenix productiosn izvedla v celoti. Izvedli smo že več projektov za bande, solo izvajalce in podjetja, za katera smo posneli kratek film in/ali televizijsko reklamo. Naše zmogljivosti zmorejo visokokvalitetno postprodukcijo za avdio in video in naša ekipa dobro ve, kaj dela. Zakaj še torej oklevate?

Nikoli preveliki, nikoli premajhni, po meri

Ena ključnih prednosti najema studija Phenix je naša prilagodljivost. Ne glede na velikost naročnikovega proračuna in primerjavo višine sredstev z velikostjo naročnikove vizije, lahko zmeraj najdemo rešitev, ki vam ustreza. Najamete lahko tudi samo posamezne segmente naših storitev: na področju avdio produkcije samo osnovni zajem zvoka, obdelavo zvoka, miksanje, master itd na področju video produkcije pa samo osnovni zajem videa, samo korekcije barv itd. Naša ekipa bo strokovno sodelovala, pomagala ali v celoti izvedla projekt, ki vam bo najbolje ustrezal. Ne glede na obsežnost projekta naša ekipa nikoli ne razočara v kvaliteti.

Korporativni Video Posnetki

Korporativni video je učinkovito komunikacijsko orodje vašega podjetja. Pomaga vam ustvarjati povezave z novimi in sedanjimi strankami. Gre za lahko dostopno in pregledno orodje na svetovnem spletu, ki vam prihrani dolge pisne sestavke o vašem podjetju in njegovih izdelkih/storitvah. Če želite rast svojega podjetje in razširitev poslovnih možnosti, če bi radi ustvarili spletno predstavitev ali poslali določeno sporočilo, je čas, da ustvarite dober korporativen video.

Locirani v osrčju Evrope, na obrobju drugega največjega slovenskega mesta, vam lahko v Phenix studiu z našo produktivno ekipo pomagamo pri produkciji vašega korporativnega videa. Z razvojem idej ali pripravo vsebine od skicirke do končnega produkta. Dolgočasen korporativen video ne bo imel želenega uspeha, še posebej na spletu, zato vam pomagamo, da izdelate video z jasnim sporočilom v kreativni izvedbi.

Naše storitve pri produkciji korporativnih video posnetkov vključujejo

    • korporativne komunikacijske videe
    • pokrivanje delavnic in seminarjev
    • poučne videe

Kratek opis in navodila za kvalitetnejši končen produkt
Ne glede na to ali izdelate scenarij in snemalno knjigo sami ali prepustite celotno izvedbo projekta nam, bo delo zmeraj obsegalo 3 faze.

Predprodukcija
Glede na finančne zmožnosti je ključnega pomena pri ustvarjanju zanimivega korporativnega videa. Da lahko ostanemo znotraj realnih finančnih ciljev, je pomembno, da natančno poznamo lokacije, statiste/igralce, glasbo in grafične animacije. Ključen element za uspeh je dober scenarij! Pomembno je znotraj podjetja določiti osebo, ki bo imela natančen pregled nad vašimi željami in idejami in bo odgovorna za komunikacijo med našo ekipo in vašim podjetjem.

Produkcija
Če je vse dobro načrtovano, je video produkcija le domača naloga. Nekaj časa bosta zahtevala postavitev scen in zajem pravih kadrov. Šele na tem mestu pride do izraza kreativna raznolikost.

Postprodukcija
Na tej stopnji vam bomo najprej predstavili prvi osnutek korporativne video produkcije, ki ga bomo nato skupaj z vašimi predlogi in idejami spremenili v končno različico. Končna dodelava bo obsegala animacije, glasbo in pravo barvno korekcijo. Celoten proces se bo odvijal na vrhunski programski in strojni opremi našega studia in s pomočjo naše izkušene ekipe.

Celoten proces od osnovnih skic do končnega izgleda se lahko izvede v roku nekaj tednov in bo tako pripravljen za objavo na spletu ali predvajanju na TV. Sproti vas bomo obveščali o vsakem koraku in napredku produkcije. In kar je seveda najboljše, vse bo izdelano znotraj enega produkcijskega podjetja, saj našim strankam omogočamo pripravo in izvedbo vseh faz video produkcije. Da je končen izdelek natančno takšen, kot je bil zamišljen, so stranke ves čas aktivno vključene v proces produkcije.

Spletna Video Produkcija

Online in spletna video produkcija rasteta iz dneva v dan, še posej zaradi povečanja kapacitet prenosov in povečevanja populacije. Televizija ne bo več dolgo vodilna platforma za video vsebine in ljudje bodo veliko raje gledali, kar sami želijo, kot plačevali za reklame, ki jih ne želijo videti.

Spletni video posnetki vas popeljejo naravnost h gledalcem in vam omogočajo posredovanje vizualne vsebine na način, ki je bil do sedaj mogoč samo pri nastopih v živo. So zelo učinkovito in pomembno orodje za sporočanje.

Phenix studio je podjetje, ki razume, kako ustvariti prednosti, povečati prodajo in poslati ključno sporočilo, ki izobražuje in animira gledalce. Izdelamo lahko video material za vašo spletno stran, digitalno reklamno kampanjo, e-mail ali družabne medije v vaši spletni prodajalni.

Zgrabite prednost eksplozivne distribucije spletnih video posnetkov. Izboljšala se bo uvrstitev v iskalnikih, povečalo se bo število ogledov vaše strani, prepoznavnost blagovne znamke in zavedanje o vaših prednostih, izdelkih in storitvah… Kontaktirajte nas še danes in pričnite s svojo spletno zgodbo o uspehu.

Obdelava Videa

Phenix studio je podjetje, ki med drugim ponuja tudi video obdelavo. Naše storitve obdelave videa niso omejene na določeno programsko opremo ali metodo, temveč se prilagajmo zahtevam posameznega projekta. Naše postprodukcijske zmogljivosti vsebujejo visoko kvalitetne Mac postaje, ki so del standarda v video industriji. Poleg Mac postaj uporabljamo še programsko opremo Adobe Creative Cloud in Final Cut Pro. Naše računalniške postaje nam omogočajo obdelavo raznovrstnih video formatov, prav tako pa lahko projekt zaključimo v formatu, ki najbolje ustreza potrebam strank, saj razumemo, da je končna predstavitev enako pomembna kot sam proces obdelave. Na tržišču obstaja ogromno video formatov, ki stranke večinoma zmedejo. Naša navada je, da poskušamo razumeti namen video materiala in jim nato glede na to predstavimo najboljše možnosti.

Video obdelava ni samo tehnično delo, ampak je umetnost sporočanja zgodb in je pogosto predstavljena kot »nevidna umetnost«, kar pomeni, da morabiti obdelava videa izvedena tako, da je gledalec ne znana. Drugače povedano, gledalec mora biti prevzet nad video posnetkom do te mere, da prezre obdelavo.

Obdelava videa vodi gledalce v določeno smer in lahko poveča zaznavo in razumevanje določenih pogledov ali izdelkov, ki jih video predstavlja. To je le nekaj razlogov, zakaj lahko izkušen video tehnik iz kratkih in/ali izrezanih video posnetkov, kadrov ustvari zgodbo. Pomembno je zavedanje, da občinstvo ne pričakuje le kvalitetno sestavljene slike, temveč tudi dobro razvit koncept.

Zaradi izkušenj na področju video produkcije se zavedamo pomena dobre obdelave videa in se zmeraj potrudimo izpopolniti vsak projekt. Sodelovali smo s priznanimi produkcijskimi hišami in njihovimi ekipami ali smo izdelali scenarije za urejanje posnetkov znotraj hiše, za dosego najboljšega pretoka dela in informacij znotraj različnih projektov

Prepričani smo, da je urejanje pomemben, v večini primerov odločilen faktor, o katerem morajo stranke dobro premisliti, preden se odločijo za video produkcijsko podjetje. Že če je samo del procesa video produkcije slab, lahko celotna produkcija deluje neučinkovito. V nasprotnem primeru pa lahko dobra obdelava poveča vrednost vaši produkciji. Obdelava vpliva na celostno kvaliteto katerekoli produkcije, ne glede na to ali gre za glasbeni video spot, korporativen video, televizijsko reklamo ali krajši spletni video. Zmeraj se prepričajte, da vam video produkcijsko podjetje namenja dovolj pozornosti in se podrobno posveča vsem stopnjam produkcije.

Barvna korekcija

Korekcija barv je sicer samo eden izmed korakov celotnega procesa filmske in video produkcije, vendar pa odločilno vpliva na končni izdelek. Uporabite lahko katerikoli povprečen video posnetek, ga spremenite v pop, pevskega in tako izboljšate izgled svojega projekta.

Dobro zajeti posnetki ponujajo neskončne možnosti stilov, izgledov in občutkov. Izzivov in izbir je ogromno in vključevanje barvne korekcije in spreminjanje stopnje barve pomeni veliko odgovornost.

Ne glede na to ali želite izenačiti posnetke za poznejše ujemanje ali povečati barvno stopnjo, je Phenix studio najboljše mesto za dosego najboljših rezultatov vaših video posnetkov. Verjamemo v kvaliteto, zato vse posnetke in barve vzamemo resno in se jim natančno posvetimo.

Oprema


Kamera in rig

Canon EOS C300
RedRock Micro MatteBox
Zacutto Shoulder Mount
Kessler Crane

Optika
Zeiss Distagon 2,8/25 mm ZF
Canon USM 35mm Aspehrical 1.4 L
Canon Zoom Lens EF 16-35mm L
Canon Zoom Lens EF 70-200mm L
Canon FishEye EF 15mm
ColorRight White Balance Plate
ColorRight White Balnce Bulb
B+W 82 010 UV – Haze 1x MRC
B+W 77 010 UV – Haze MRC
LensBaby pack (37mm +4 Macro, 37mm +10 Macro)
LensBaby Composer
LensBaby Optic Swap Tool – Single Glass
LensBaby Optic Swap Tool – Pinholle/Zone Plate
LensBaby Optic Swap Tool – Plastic

Monitoring
EIZO ColorEdge 245W
SMALL HD DP6

Osvetlitev
Razni SoftBoxi
300W ARRI studio
650W ARRI studio (2 kom)
5 kW ARRI studio (2 kom)

Ali ste pripravljeni narediti naslednji korak in izstopati? Rezervirajte termin